Barion Pixel Olívia, Nonó és a segítő kezek I. - MESEKÖNYV (a sorozat második könyve)
További képekért kattints a képre
Könyv

Olívia, Nonó és a segítő kezek I. - MESEKÖNYV (a sorozat második könyve)


Az Olívia, Nonó és a Segítő kezek I. kötet az Olívia, Nonó sorozat második könyve, amiben a hétköznapi mesék közé szőve olvashatsz érzékenyítő történeteket.

 

A Homoktenger című mese egy fogyatékkal élő kislány barátságáról szól, a Kerekesszékes bácsi története pedig megmutatja, hogy így is lehet teljes és boldog életet élni, ha igazán szeretnénk. A Segítő kezek köteteinek érzékenyítő meséi segítenek, hogy gyermekeink másokkal szemben nyitottak és elfogadóak legyenek, a szülőknek pedig segítséget nyújtanak abban, hogy a különleges helyzetekről beszélgessenek a kicsikkel. Értékrendet teremtő mesék óvodás kortól egészen az alsó tagozat végéig.

A könyv keménykötésű, 84 oldal terjedelmű.

 

Az Olívia, Nonó és a segítő kezek I. része összesen öt mesét foglal magába, amelyből két történet foglalkozik érzékenyítő témakörrel, a fogyatékkal élő gyermek barátáságával és a kerekesszékes élettel. Ezek a mesék a hétköznapi történetek közé illeszkednek, hogy ne legyenek megterhelőek a gyerekek számára. Folytatása a Segítő kezek II., amiben újabb öt mesét olvashattok, köztük három új érzékenyítő történettel. Megtalálod külön, és csomagajánlatban is a webshopban.

A könyvben a következő meséket találod:

 

A Segítő kezek I. kötet meséi:

1.      Nonó óvodába megy – Ne engedd el a kezem! Mese az ovikezdés nehézségeiről, elválásról, új örömökről, aminek a végén Nonóból felszabadult, boldog kis óvodás lesz, és tudja, hogy Anya és Apa láthatatlanul akkor is fogják a kezét, amikor nincsenek mellette.

2.      Homoktenger – Egyforma kéznyomok. Történet egy fogyatékkal élő kislány barátságáról, ami megmutatja, hogy a gyerekek mindig megtalálják a módját a közös játéknak, Olívia pedig bátran kiáll kis barátjáért, mert minden felnőtt és gyerek csak egy apró része a világnak, de ha a kis homokszemek összeállnak, hatalmas homoktengerré válnak, és ugyanígy erősebbek az emberek is, ha mindenki segítő kezet nyújt egymásnak.

3.      A kertépítés – Szorgalmas kis kezek. Könnyed szórakozást nyújt a Homoktenger lelki mélysége után, és a kis olvasó megnézheti benne, hogyan lett Olíviáék kertje szép és rendezett. Mennyi minden kellett hozzá, kis markoló és talicska, sok növény és mennyi munka, és persze a szorgalmas kis kezek, akik fáradhatatlanul dolgoztak Anyával és Apával együtt. A munka eredményét pedig azóta is élvezi a család.

4.      A kerekesszékes bácsi – Kezeimmel hajtom a kerekem. Olyan történet, ami bárkivel megeshet, és segít magyarázatot adni a gyerekeknek, miért ül valaki kerekesszékben. Zoli bácsi leesett egy magas létráról, és eltörött a gerince. Őszintén beszél róla, hogy már nem fog tudni felállni, ugyanakkor olyan lendülettel hajtja magát a kerekesszékével, aminek sokan csodájára járnak. Az ő élete példamutató és erőt ad másoknak is, hogy még egy ilyen helyzetben is annyi mindent meg lehet valósítani, ha az ember igazán akarja.

5.      A kókuszgolyó – Maszatos kezecskék. Kedves, szórakoztató történet arról, ahogy Olívia és Nonó maszatos kézzel édességet készítenek az óvodai évzáróra, a mondanivaló azonban sokkal fontosabb ennél: nincs jobb dolog a világon, mint megosztani másokkal mindazt, amink van, akár csak egy kókuszgolyót is.

 

Ha szeretnéd a mesekönyved dedikálva kérni, akkor kérlek, hogy ezt közvetlenül a rendelésnél üzenetben/vagy e-mailben jelezd felém, és a mesekönyved névre szóló üzenettel érkezik (Dedikálást kizárólag a csomagszállító útján rendelt, vagy a szerzőtől közvetlenül átvett könyvek esetén tudunk biztosítani.)

 

4 190 Ft

shopping_cartKosárba