Barion Pixel Olívia, Nonó és a segítő kezek II. - MESEKÖNYV (a sorozat harmadik könyve)
További képekért kattints a képre
Könyv

Olívia, Nonó és a segítő kezek II. - MESEKÖNYV (a sorozat harmadik könyve)


Az Olívia, Nonó és a Segítő kezek II. kötet az Olívia, Nonó sorozat harmadik könyve, amiben a kötet első feléhez hasonlóan hétköznapi mesék közé szőve olvashatsz érzékenyítő történeteket.

 

Kis felfedező című című mese egy Down-szindrómás kisfiúról szól, a Két születésnap az örökbefogadásról, a Papa beteg című történet pedig a gyógyíthatatlan betegségről, az élet körforgásáról. A Segítő kezek köteteinek érzékenyítő meséi segítenek, hogy gyermekeink másokkal szemben nyitottak és elfogadóak legyenek, a szülőknek pedig segítséget nyújtanak abban, hogy a különleges helyzetekről beszélgessenek a kicsikkel. Értékrendet teremtő mesék óvodás kortól egészen az alsó tagozat végéig.

A könyv keménykötésű, 74 oldal terjedelmű.

 

Az Olívia, Nonó és a segítő kezek II. része összesen öt mesét foglal magába, amelyből három történet foglalkozik érzékenyítő témakörrel. Ezek a mesék a hétköznapi történetek közé illeszkednek, hogy ne legyenek megterhelőek a gyerekek számára. A segítő kezek két kötetét megtalálod a webshopban külön-külön, és csomagajánlatban is kedvezményesen.

 

A Segítő kezek II. kötet meséi:

   A kis felfedező – Bátran fogd meg a kezem! Mese egy csodálatos, mosolygós, Down-szindrómás kisfiúról. Tudjuk, hogy ennek az állapotnak vannak jellegzetességei, felismerhető a szemecskék állásából, és más jegyekből is. De történetünk szerelőjét nem ez határozza meg. A gyerekek számára sokkal hangsúlyosabb a kíváncsisága, és hogy éppúgy szeretné felfedezni a világot, mint minden más kisgyerek. A történetből megtudhatjuk, hogy a Down-szindrómás emberek ugyan nem értik a bonyolult dolgokat, sok mindenben segítségre van szükségük, azonban hatalmas a szívük. Egy Downos kisfiú ugyanolyan vidám, jókedvű kisgyerek, mint bármely másik, azonban felnőttként nem mindent tud majd egyedül megoldani. Azonban lesznek barátai, lehet munkája, sőt, még szerelme is.

 

     Irány a lovarda – Gyeplőt a kézbe! igazi pihentető kikapcsolódást nyújt, amiben Olívia lovagolni tanul, Nonó pedig az istálló körül élő állatokkal ismerkedik. Találkozik birkákkal, szamárral, cicával, és még a nemrég született kiscsikót is megsimogatják a lányok. Ez a mese egy feltöltődés gyermek és szülő számára, biztosan felkelti a kicsik érdeklődését a farmon élő állatok, de különösen a lovak iránt.

 

   Az Anya és Apa veszekedtek című mese egy nagyon fontos dologra világít rá a gyerekek számára. Elmagyarázza, hogy veszekedés sajnos minden családban előfordul, sőt, a testvérek és még a barátok is szoktak veszekedni, de ettől még ugyanúgy szeretik egymást. A mese legfontosabb mondanivalója, hogy attól még, hogy a szülők veszekednek, sosem a gyerekek a hibásak, és a szülők nem rájuk haragszanak, hiszen számukra ők a legfontosabbak a világon.

 

     A két születésnap című mesét Olívia és Nonó volt ovis társa inspirálta, akit a szülei örökbe fogadtak, és számára ez teljesen természetes. A meséből kiderül, hogy az örökbefogadás egy csodálatos dolog, ennek során anyukák és apukák találnak egymásra leendő gyermekeikkel, hogy boldog családdá váljanak és szeressék egymást. Mirónak, a főszereplőnek azért van két születésnapja, mert nem csak a megszületésének napját ünnepli meg, hanem azt a napot is, amikor ő és a szülei egy családdá váltak.

 

    A Segítő kezek két kötetének utolsó meséje a Papa beteg - örökké fogom a kezed. Ez a történet Olívia és Nonó nagypapájáról, az én apukámról szól, akinek a gyógyíthatatlan rákkal kellett szembenéznie. A mesében Anya szép szavakkal, de őszintén beszél az élet körforgásáról, születésről és elmúlásról, arról, hogy az élet nem tart örökké, mégis a legcsodálatosabb kaland, amit kaphatunk. Nem tudjuk meddig tart, mikor ér véget, ám ha szeretünk és szeretve vagyunk, megkaptunk benne mindent.

 

Ha szeretnéd a mesekönyved dedikálva kérni, akkor kérlek, hogy ezt közvetlenül a rendelésnél üzenetben/vagy e-mailben jelezd felém, és a mesekönyved névre szóló üzenettel érkezik (Dedikálást kizárólag a csomagszállító útján rendelt, vagy a szerzőtől közvetlenül átvett könyvek esetén tudunk biztosítani.)

4 190 Ft

shopping_cartKosárba