Barion Pixel Olívia, Nonó és Beni kutya - MESEKÖNYV (a sorozat első könyve)
További képekért kattints a képre
Könyv

Olívia, Nonó és Beni kutya - MESEKÖNYV (a sorozat első könyve)


Az Olívia, Nonó sorozat első kötete, 11 önálló mesét foglal magába mindennapi kalandokról, amik szólhatnának bármely család életéről, ezért a kicsik könnyen azonosulnak vele. Olvashatsz a könyvben egy hirtelen kórházba kerülésről és az első vérvételről, a felelős kutyatartásról, és még sok más izgalmas kalandról. Már két éves kortól érdekes a gyerekeknek, egészen az iskolás korig.

A mesekönyv keménykötésben jelent meg és 164 oldal terjedelmű, a borítón pedig Bojti Andrea gyermekpszichológus ajánlását olvashatod:

 

"Mindig szerettem azokat a történeteket olvasni a gyermekeimnek, melyekben könnyű azonosulni a szereplőkkel. 
Örülök, hogy végre megjelent ez a hiánypótló mesekönyv. Legyen szó farsangról vagy körömlakkozásról, a mesebeli, de valójában létező család kalandjai a kisgyermekes élet mindennapi történéseit dolgozzák fel. 
Olívia, Nonó és Benikutyus szerethető alakjai a hétköznapok eseményein keresztül tanítanak a világ dolgairól."
 

Ebben a könyvben a következő meséket olvashatjátok:

1. Kutya dolgok. Mese a felelős állattartásról és arról, hogy a kutyusokkal milyen feladatok járnak, amiket akkor is meg kell csinálni, ha nincs kedvünk hozzá. Cserébe viszont igazi önzetlen szeretetet kapunk négylébú pajtásunktól.

2. A farsang. Díszítés, fánksütés és izgalmas jelmezek - hiszen csudajó néha jelmezbe öltözni, de a legfontosabb, hogy jelmez nélkül is különleges minden ember a világon.

3. A gyík. Olívia és Nonó kertjének kedves, zöld lakója, akire nagyon vigyáznak - hiszen védett állat. 

4. Horvátország és az üvegfeneű hajó. Családi nyaralás autóval az Adriai-tengernél, ahol megcsodálhatjuk a különleges víz alatti élővilágot is.

5. Meggyleves. Kicsit csöpögős és igencsak ragadós a meggymagozás, de a végén finom, hideg leves lesz belőle, amit mindenki máshogy szeret megenni. De az élet éppen ettől szép, hogy mindannyian különbözőek vagyunk.

6. A pillangós vérvétel. Olvasói visszajelzések alapján a mesekönyv legnépszerűbb története! Olívia hirtelen kórházba kerül, és túl kell esnie élete első vérvételén is. A doktornéni azonban olyan szép történetet mesél a kórházban, hogy pillanatok alatt túl vagyunk a szúráson, és kiderül, hogy a vérvétel nem is olyan szörnyű dolog. 

7. A körömlakkozás. Ragadj egy nagy kartonlapot, rajzold körbe a kezed, és fesd ki azon a körmöket. Ugye, hogy sokkal jobb móka, mint a saját kezed összekenni?

8. A lovag és a sárkány. Látogatóba jön Zénó, az unokateső, aki egy igazi lovag jelmezbe bújt, hogy megküzdjön a sárkánnyal (Apa) a királylányokért (Olívia és Nonó). Mert igaz, hogy a fiúk és a lányok néha egész más játkokat szeretnének játszani, de egy biztos, hogy együtt játszani sokkal jobb, mint külön-külön. 

9. A faültetés. Papa minden unokája születésekor ültetett egy kis fát. Olíviáé már öt éves, ideje kiültetni a végleges helyére. Ki jön segíteni?

10. A korcsolyázás. Mese arról, hogy néha minden testvérnek igénye van arra, hogy megkapja néha Anya kizárólagos figyelmét, és oylankor Anya csak vele töltsön egy kis időt. Olívia a kistestvére születése után úgy érzi, Anya sokkal többet van Nonóval. Ezért úgy döntenek, hogy a korcsolyzásás lesz az ő közös programjuk kettesben.

11. Beszélgetés a koronavírusról - mert ez bizony nem mese. Ez a ráadás történet egyszerűe és érthetően magyarázza el a gyerekeknek, miért fontos a kézmozás, hogyan tüsszentsünk a könyökhajlatunkba, miért volt beöltözve a mentős, amikor kijött megvizsgálni a beteget. Mindezt megnyugtató módon, félelemkeltés nélkül, érthető magyarázatokat adva a gyerekeknek.

 

Ha szeretnéd a könyved dedikálva kérni, akkor kérlek, hogy ezt közvetlenül a rendelésnél üzenetben/vagy e-mailben jelezd felém, és a mesekönyved névre szóló üzenettel érkezik (Dedikálást kizárólag a csomagszállító útján rendelt, vagy a szerzőtől közvetlenül átvett könyvek esetén tudunk biztosítani.)

Görgess lejjebb és LAPOZZ BELE a könyvbe, hogy a lásd a csodálatos rajzokat, amiket hosszú hónapok munkájával készítettünk!

5 490 Ft

shopping_cartKosárba

Az Olívia, Nonó és Beni kutya a családunk történeteiből összeállított mesekönyv-sorozat első része. A gyerekeimmel otthon töltött öt nagyszerű év inspirálta a könyvet, és késztetett arra, hogy ennek a nagyon szép, de nehéz időszaknak az eseményeit visszaadjam egy mesekönyv formájában. Szívvel-lélekkel íródott minden mesém, a történeteket pedig a valóság ihlette. Biztos vagyok benne, hogy lányok és fiúk egyaránt megtalálják a kedvükre való történetet a könyvben!